Welkom     Wat te doen     Kamers     Arrangementen     Business     Info & route

 

Hotel d'Aertrycke
Zeeweg 42
8820 Torhout

+32 (0)50 21 21 77
+32 (0)50 22 29 72

 

Domein d'Aertrycke

Hotel d’Aertrycke biedt U een prachtige natuurlijke omgeving:

42ha uitgestrekt domein met bossen en meren! De vele wandel- en fietsroutes laten U van al dit moois ten volle genieten.

Op slechts 15 minuten van Brugge en 20 minuten van de Belgische kust gelegen, is Hotel d’Aertrycke de ideale uitvalsbasis voor een verblijfsseminarie of een romantisch weekendje weg.

 

Omgeving: tips voor met de kids

Kasteel van Wijnendale – tip met kinderen
Het kasteel van Wijnendale, de trots van Torhout, is een unieke plaats waar heden en verleden elkaar ontmoeten. Deze bijzondere, historische site met zijn  imposant waterslot bevindt zich op enkele kilometers van de binnenstad.

  • Voor de kinderen: sprookjesspeurtocht
    Via een leuke en spannende speurtocht en avonturenparcours ontdek je alle mysteries van het kasteel. In elke kamer van het kasteel vind je een voorwerp en een opdracht. Op het einde van de tocht bekom je een codewoord. Hiermee ontvang je een leuke verrassing voor de kinderen.
  • Info
    Het kasteel Wijnendale is open voor het publiek van 2 april 2008 t.e.m. 29 september 2008 van 10u tot 17.30u, behalve op dinsdagen, de eerste zaterdag van de maand en alle zaterdagen in september.

Kinderboerderij en d’Oude Smelterij
D’Oude Smelterij is een vaste waarde geworden in Torhout. De kinderen zijn dol op dit domein, en terecht. Ze kunnen er namelijk kennismaken met alle boerderijen en leren heel wat bij over de land- en tuinbouw. Bovendien is er een cafetaria en een speeltuin, waar de rakkers zich helemaal kunnen uitleven.

In de kinderboerderij kunnen kinderen aan workshops deelnemen. In die workshops kunnen ze heel wat van dichtbij beleven. Thema’s kunnen zijn: van kip tot ei, van melk tot kaas, van graan tot brood, enz… Tijdens de vakantieperiodes is er een ruim aanbod van educatieve activiteiten tijdens boerderijkampen.
Omgeving: natuur

Wijnendalebos
Het Wijnendalebos is een heel oud bosgebied dat in de middeleeuwen duizenden hectaren groot moet zijn geweest. Vandaag is het bos nog ongeveer 180 hectare groot. De helft is toegankelijk voor het publiek.Natuurliefhebbers kunnen hier echt hun hart ophalen.

Groenhove
Groenhove ligt aan de andere kant van torhout. Van dit 100 hectare bos is er 13 hectare opengesteld als wandelgebied. Dit domein biedt voor iedereen wat. Er is een speeltuin voor de kinderen, verharde wandelpaden voor de recreatieve wandelaar en jogger en ook de paardenliefhebber vindt hier zijn gading.

Park Ravenhof
Naast de drie groendomeinen ligt in onze binnenstad het betoverende Park Ravenhof. In dit kasteelpark, een duidelijk voorbeeld van de Engelse landschapstuin, staan een aantal mooie, zeldzame bomen. Het park bevat ook een vijver, een gazon en een deels heraangeplante hoogstamboomgaard. Het is de ideale plaats voor wie eventjes de stadsdrukte wil ontlopen.

 

In beweging

Met de fiets …
Fietsnetwerkkaarten Brugs Ommeland
Noord en Zuid

Met de handige en waterbestendige fietskaarten stippel je zelf een route uit langs de mooiste plekjes van het Brugse Ommeland.

Er zijn uiteraard ook vooraf aangeduide fietsroutes die u toestaan om verschillende mooie plekjes van Torhout te bewonderen. Er is bijvoorbeeld de Wijnendalefietsroute van 51 km, de Kastelenfietsroute van 47 km, de Gitsbergroute van 45 km, de Groene van 62 km, de Mountainbikeroute “De Vlaamsche Leeuwen” en de Bloso-mountenbikeroutes.

Te voet …
Je hebt niet alleen de bosleerpaden in Groenhovebos en wijnendalebos, maar ook het Moereveldwandelpad. Verder zijn er ook iedere eerste zondag van de maand de Straatlopers, waarbij een gids u gratis meeneemt op een ontdekking doorheen de stad Torhout.

Met de wagen …
Zelfs met de wagen is er een route die een ideaal overzicht biedt van de streek tussen Brugge en Torhout, nl de Houtlandroute van 81 km.

Te paard …
Te paard is er het Groenhoveruiterpad van 23 km. Een mooie kans om de Torhoutse omgeving ook eens op een andere manier te ontdekken.

   
 

2008 © Hotel d'Aertrycke      info@hoteldaertrycke.be